Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Arhavi’de “Organik Çay Üretimine Geçiş
Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.
Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, ÇAY-KUR yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Otel Özay toplantı
salonunda gerçekleşen toplantıda önümüzdeki yıl uygulanması planlanan organik çağ tarımı ve organik
gübre kullanımı konuları ele alındı. Çay üreticilerinin yeni uygulama ile ilgili bilinçlendirilmesi adına yapılan çalışmalar ile çay üreticilerinin endişeleri giderilmeye çalışılırken, üretim ve gübrelemede
uygulanacak yöntemler konusunda bilgiler verildi. Toplantıya katılan çay üreticileri de yetkililere
sorular yönelterek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
Organik Çay tarımı ilk etapta Giresun’un Eynesil ilçesi, Trabzon’un Of ilçesi, Rize’nin İkizdere,
Çayeli, Hemşin, Fındıklı, Çamlıhemşin, Ardeşen, Artvin’in Hopa, Borçka, Arhavi’de 324 bin dekar
alanda 76 bin üretici ile başlanması planlanıyor.