Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında
imzalanan protokol gereği, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları
Birlik Başkanlığı tarafından organize edilen ve İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisleri
tarafından verilen eğitimlerin ilki Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında diğeri Artvin Esnaf ve
Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.
İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Vekili Esat
Akkaya , Federasyon Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları
Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cumhur Şen ve Fırıncılık Sektörü
Çalışanları katıldı.
Fırınlarda hijyen için genel şartlar, personel hijyeni ve eğitimi, ekmekte karşılaşılan fiziksel
tehlikeler, "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği"ne göre ekmek üretiminde
dikkat edilmesi gereken asgari teknik ve hijyen kuralları konularının ele alındığı eğitimde, Gıda ve
Yem Şube Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Özgür Duman ve Merve Bulut sunum yaptı.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eğitim sonunda katılımcılar sınava tabi tutularak eğitim
sonlandırıldı.