Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından 07-16 Şubat tarihleri arasında İlimiz Çoruh İlkokulu, Vakıfbank İlkokulu, Karadeniz Bakır İlkokulu, 7 Mart İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, 7 Mart Ortaokulu, Seyitler TOKİ Şehit Onur İlhan İlkokulu/Ortaokulu, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu ve Yenimahalle İlkokulu/Ortaokul okul
öğrencilerine yönelik "Güvenilir Gıda ve Hijyen" konularında seminerler düzenlendi. Seminerlere
İl Müdürümüz Dursun Okur, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cumhur Şen, Gıda Mühendisi Emine
Burcu Ballıktaş, Veteriner Hekim Hasan Kozak ile seminerlerin düzenlendiği okullardaki öğretmen
ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen seminerlerde; katılımcı öğrencilere gıda alışverişinde ve beslenmelerinde
nelere dikkat etmeleri gerektiği, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi hakkında bilgi verildi.
Ayrıca ekmek israfının aile ve ülke ekonomisine verdiği zararları konularına değinildi. Okul
yöneticilerine ise, okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin
hijyen yönetmeliği hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu.
Seminer sonrasında İl Müdürlüğümüz tarafından öğrencilere süt ikram edildi.